Woonwaard is van plan 30 sociale woningen in de Koedijker wijk Oostwijk te verkopen. De vraag is de woningcorporatie ze eerst renoveert. Woonwaard stuurde een brief aan de gemeenteraad, die tot onvrede leidde onder bewoners toen zij hiervan hoorden. Fractievoorzitters Victor Kloos (OPA) en Arie Epskamp (SPA) vragen burgemeester Anja Schouten om erop toe te zien dat geen onomkeerbare besluiten worden genomen.  Vooral de gevels "laten te wensen over", en dat terwijl de buurt waarschijnlijk beschermd stadsgezicht wordt.

"Van de bewonerscommissie Oostwijk ontvingen wij een alarmerende mail en daarom richten wij ons tot u", schrijven Kloos en Epskamp. "Vastgelegd is dat de wijk Oostwijk tot beschermd stadsgezicht is verklaard. Belangrijk is nu dat Woonwaard maximaal inzet om woningen vóór de verkoop flink op te knappen; met name gericht op het straatbeeld om daarmee het beschermde stadsgezicht ook meteen echt gezicht te geven. Woonwaard heeft de gemeenteraad hierover 10 maart een brief gestuurd. De bewoners zijn daar boos over, omdat de brief naar hun oordeel de lading niet dekt en eigenlijk onwaarheden bevat."

"De erfgoedorganisaties, de bewoners maar ook de politieke partijen hebben of dringen erop aan dat Woonwaard de woningen in goede staat brengt alvorens er verkocht wordt", vervolgen de fractievoorzitters. "In die zin hebben partijen in de raadscommissie zich ook uitgelaten. De erfgoedorganisaties hebben bij brief van 16 juli 2022 en de bewonerscommissie bij brief van 12 maart 2023 daar al op aangedrongen." Na die uitlating had Ad Jongenelen, voordat hij opstapte als wethouder namens BAS, toegezegd Woonwaard aan te spreken op hun onderhoudsplicht.

De bewonerscommissie stuurde op 12 april een brief aan de gemeenteraad met het dringende verzoek om aandacht aan de kwestie te besteden, maar Kloos en Epskamp leek het niet zinvol om een motie in te dienen vanwege de politieke wisseling van de wacht. Ze vragen burgemeester Schouten om erop toe te zien dat er geen onomkeerbare stappen worden genomen, al dan niet met tussenkomst van het Presidium (overleg tussen fractievoorzitters en de burgemeester, red.)
Pin It
Bekeken: 1696x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/