Een pot met 9 miljoen euro aan energiesubsidies staat klaar voor maatschappelijke organisaties in gemeente Alkmaar, maar of die zonder wethouders wel kan worden verdeeld was nog de vraag. Navraag bij de gemeente en VVD-fractievoorzitter John van der Rhee wijst uit dat er wat betreft de gemeenteraad geen obstakels zijn. Volgende week dinsdag neemt burgemeester Anja Schouten een definitief besluit.

Vorig jaar creëerde gemeente Alkmaar een reserve van 9 miljoen euro voor sportclubs en andere maatschappelijke organisaties die lijden onder de hoge energiekosten. De helft is voor directe financiële steun aan organisaties die hiervoor een aanvraag indienen, de helft voor de aanschaf van energiebesparende middelen. Het enige dat nu nog rest is de lancering door het college van B&W. Maar burgemeester Schouten wil dat niet zomaar doen zonder wethouders. Meermalen benadrukte ze politiek neutraal te blijven. Vorige week vroeg zij daarom alle fracties of het steunplan een 'controversieel onderwerp' is. Oftewel: zijn er bezwaren, of kan de burgemeester het startschot gewoon geven?

VVD Alkmaar was in februari 2022 als enige tegen het steunplan. Niet om het geld; er waren zorgen dat de voorwaarden tot een oneerlijke verdeling zouden leiden. De vraag is dus vooral of de liberalen nog steeds bezwaren hebben. Fractievoorzitter John van der Rhee is duidelijk: "Wij als VVD hebben stelling genomen: het is besloten, dus klaar mee. Hier is in de gemeenteraad voor gestemd. Wat je ervan vindt kun je ervan vinden, maar het is een democratisch besluit, dus vooruit met die geit."

"Misschien heeft een andere fractie bezwaren geuit, maar dat lijkt me van niet want zij stemden allemaal voor", voegt Van der Rhee toe. "Als iedereen hetzelfde reageerde, dan hoeft het volgens mij ook niet weer teruggelegd te worden bij de gemeenteraad."

Kort na het interview liet de woordvoerder van de gemeente weten dat het onderwerp ook 'niet controversieel' is voor de andere raadsfracties. Wat betreft de raad kan burgemeester Schouten dus het startschot geven. Of ze dat ook doet, wordt volgende week duidelijk.
Pin It
Bekeken: 1849x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/