Witte rook is er nog niet, maar voor het vormen van een nieuwe coalitie in Alkmaar zijn de fracties weer volop met elkaar in gesprek. Dat laat verkenner Bert Blase weten aan mediapartner NH Nieuws. "Ik mag voorzichtig concluderen dat er meer zicht is op een 'brede verbindende coalitie' dan vorige week." Eind volgende week hoopt de oud-burgemeester van Heerhugowaard met een officieel advies te komen.

Alkmaar zit nu ruim twee weken zonder wethouders nadat de lokale partij BAS de coalitie verliet en enkele dagen later alle overige wethouders na een motie van wantrouwen moesten vertrekken. Op dit moment verkent Bert Blase de mogelijkheden voor een nieuwe coalitie.

Partijen lijken nu wat flexibeler te zijn, wat een nieuwe gespreksronde heeft opgeleverd. "De oproep aan fracties vorige week om in beweging te komen, was niet aan dovemansoren gericht. Dit heb ik zeer gewaardeerd."

Hoewel er meer zicht is op een coalitie dan vorige week, zijn er volgens Blase nog zeker een aantal gesprekken nodig. "De witte rook is er nog niet, maar ik blijf ernaar streven om eind volgende week een eenduidig advies te geven aan D66 en aan de raad voor de volgende fase."

De verkenner gaat nu gericht fracties uitnodigen om antwoorden te krijgen op vragen die in de eerste gespreksronde nog onvoldoende zijn uitgediept. "Als fracties in deze fase niet voor een tweede gesprek worden uitgenodigd, wil dat zeker niet zeggen dat hun inbreng van minder invloed zal zijn op mijn eindadvies", benadrukt Blase.
Pin It
Bekeken: 1735x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/