Stichting Leergeld Alkmaar verhoogt zijn inkomensgrens. Waar gezinnen voorheen in aanmerking kwamen voor hulp bij een inkomen tot 120 procent van het minimuminkomen, is dat nu verhoogd naar 150 procent.

Sinds 2021 is stichting Leergeld Alkmaar actief. De stichting helpt schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 uit gezinnen met beperkte financiële middelen. Leergeld helpt bij het bekostigen van school gerelateerde spullen. Denk hierbij aan een fiets, laptop en schoolspullen. Maar ook verjaardagsboxen worden door de stichting vergoed.

Met de verhoging van de inkomensgrens correspondeert het inkomen om in aanmerking voor hulp te komen met 2.434 euro netto per maand voor samenwonenden en 1.704 euro netto voor alleenstaanden.

Vanuit de stichting wordt er gekeken naar het daadwerkelijke besteedbaar inkomen. Ook bij relatief hoog inkomen, maar wanneer er sprake is van hoge maandlasten, door bijvoorbeeld schulden of een hoge huur, kan een gezin alsnog in aanmerking komen voor een bijdrage.
Pin It
Bekeken: 1344x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/