De zetels van de Statenleden waren dinsdag gevuld met kinderen die vol met vragen zaten. Het was aan Commissaris van de Koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk om die vragen te beantwoorden. Drie klassen uit Alkmaar, Haarlem en Zandvoort waren naar het provinciehuis afgereisd.

"Ik heb ze proberen uit te leggen wat de provincie doet, en denk dat ze het wel begrijpen”, legt Van Dijk uit aan mediapartner NH Nieuws. Kinderen vuurden een waar vragenvuur op hem af. “Het is leuk om te zien dat ze er mee bezig zijn." Op woensdag 15 maart zijn de Provinciale Statenverkiezingen en de kinderen mochten alvast 'proefstemmen'. Niet met een officieel stembiljet, maar met een speciaal kinderstembiljet. Daarop stonden zes onderwerpen: Natuur, Wonen, Verkeer & Vervoer, Cultuur, Duurzaamheid en Water.

De 116 kinderen kozen Natuur als veruit het belangrijkste onderwerp. Het onderwerp Wonen kreeg veel minder stemmen, maar werd wel tweede. Duurzaamheid en Water werden gedeeld derde. Volgens de kinderen zijn klimaatverandering en de druk op de natuur problemen die echt nu opgelost moeten worden.
Pin It
Bekeken: 1370x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/