De toeristische attractie 'Klim naar het Grote Raam' wordt op 1 juli geopend. Net als alweer vier jaar geleden kunnen mensen dan via een enorme steiger langs de Grote Kerk van Alkmaar naar boven, alleen deze keer langs het zuidtransept. Op weg naar een prachtig uitzicht, is het hoogste glas-in-lood raam van Europa van dichtbij bekijken, voordat het wordt vervangen. De Klim is meteen ook een inzamelingsactie.

De 40 meter hoge steiger wordt eerst gebruikt voor renovatie van de gevel, maar daarna gaat de stellage open voor publiek. Elk kwartier wordt een groepje 'vrijgelaten' om naar boven te gaan, tot aan het beeld van Sint Laurens. De organisatie gaat ervan uit dat de hele trip 45 tot 60 minuten duurt, maar dat hangt natuurlijk helemaal af van hoe fit iemand is en wat diegene onderweg allemaal wil bekijken.

Onderdeel van de Klim is de mogelijkheid om een ruit met een sticker te reserveren voor een aandenken aan raam. Op dit moment wordt in Duitsland hard gewerkt aan het nieuwe raam door ontwerpster Fiona Tan en een team van glazeniers. Uitgekozen ruitjes worden op een houten voet met geplaatst, met achter het glas een waxinelichtje.

De Klim naar het Grote Raam is te maken van 1 juli tot en met 13 augustus. Kinderen onder 5 jaar mogen gratis naar boven, maar er moet wel een ticket voor ze worden gereserveerd. Kinderen onder 13 jaar mogen de Klim alleen wagen onder begeleiding van een volwassene. Meer informatie is te vinden op klimnaarhetgroteraam.nl.
Pin It
Bekeken: 4395x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/