’’Ik hou heel erg van robots en ik vind het super leuk dat ik hier ben’’, vertelt één van de enthousiaste deelnemertjes van de PrutsHubDag in bibliotheek Kennemerwaard. De workshop was gericht op jonge kinderen vanaf zeven jaar die geïnteresseerd zijn in techniek en daar wel een vakantiemiddagje op stuk wilden slaan. In de bibliotheek stond een grote tafel voor ze klaar met daarop verschillende robots en een flinke kan limonade.

Al vrij snel naar de start bogen zwaar geconcentreerde kinderhoofdjes zich over de uitdaging van die dag. Want hoe laat je een robot nou doen wat jij wil? Helemaal alleen hoefden ze dat niet uit te vinden want er stonden twee speciale 'Prutshubdag' assistenten paraat om te helpen. En dan blijkt het volgens Koen Idema opeens twee kanten uit te werken. ”Soms weet ik het zelf ook niet, maar dan gaan we samen uitzoeken hoe het werkt. Dat is het hele idee."

De bibliotheken in Heerhugowaard en De Mare hebben zelfs heel eigen Prutshubs, de vestiging in de Alkmaarse binnenstad deed het afgelopen maandag met de 'Prutshub On Tour', de mobiele variant. Daarbij worden de robots, de tablets en alles wat nodig is om een middagje te 'prutshubben' meegenomen naar de betreffende vestiging. "Daardoor kunnen we nog meer mensen bereiken", vertelt Koen, voor wie er geen enkele twijfel bestaat dat kinderen dit leuk vinden. ”Het is leuk om dingen uit te proberen, kijken wat werkt en wat niet werkt en daar dan weer van te leren.” Maandagmiddag kreeg hij in ieder geval gelijk.
Pin It
Bekeken: 1814x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/