Een handige keuken indeling kan groot verschil maken. Zeker aangezien het één van de ruimtes in huis is waar we veel tijd doorbrengen, en ook nog eens met praktische zaken te maken hebben. Dan is het wel zo fijn als je al door de indeling van de keuken zorgt voor een ergonomische en efficiënte indeling. Met een ergonomisch en efficiënt keukenontwerp kun je tijd, energie en geld besparen. Je kunt je laten inspireren door mooie showroom keukens. Die zijn ervoor bedoeld om efficiëntie tentoon te stellen. In dit artikel bespreken we de belangrijkste elementen van een effectief keukenontwerp.

Meet de ruimte goed op
De eerste stap bij het ontwerpen van een ergonomisch verantwoorde en efficiënte keuken is het opmeten van de ruimte. Dit betekent dat je alle afmetingen noteert, zoals de hoogte van het aanrecht, deuropeningen en de breedte tussen de kasten. Je moet ook alle bestaande meubels en apparaten opmeten, zodat ze in de daarvoor bestemde ruimte passen. Aan de hand van deze metingen kun je gaan plannen hoeveel opbergruimte in de indeling moet worden opgenomen (bijvoorbeeld kasten/lades). Heb je genoeg ruimte voor een indeling die we kennen van u keukens? Dan is dat wellicht de oplossing voor jou.

Kies de juiste apparatuur
Voordat je beslist wat voor soort apparatuur je wilt in jouw nieuwe keuken, is het belangrijk om te overwegen hoe regelmatig deze worden gebruikt, hoe gemakkelijk ze zijn aan te sluiten op stopcontacten of andere aansluitingen en of ze nog makkelijk te openen zijn. Houd bijvoorbeeld in gedachten of je de oven dicht bij de besteklade wilt? En of je de vaatwasser dichtbij de gootsteen wilt? Hoe hoog moet een magnetron van het werkblad verwijderd zijn om voor jou een ideale werkruimte te creëren? De beste apparaten hebben over het algemeen zwaardere motoren, dus je kunt je afvragen of het fijn is om die continu te moeten pakken en opbergen, of dat je daar wellicht nu alvast ruimte voor indeelt op het aanrechtblad.

Kies functionele opbergoplossingen
Na het selecteren van geschikte grotere items, zoals koelkasten, ovens en kookplaten, komt het deel van de functionele oplossingen in opbergruimte. Overweeg bijvoorbeeld carrousel rekken voor in hoekkasten, zodat je al je pannen moeiteloos kwijt kunt. Ook gemakkelijke zelfsluitende lades als basiskast opties zijn ideaal voor veelgebruikte serviesstukken, zoals borden of schalen. En voor houdbare ingrediënten of broodbeleg, kun je wellicht denken aan een apothekerskast. Jij weet zelf het beste wat je van je keuken wil maken, en waar je in de keukens ‘uit je verleden’ tegenaan bent gelopen. Maak een mooie afweging om het optimale uit je nieuwe keuken indeling te halen.

Kortom, een ergonomisch ontworpen en efficiënte keuken kan de stress voor de kok verminderen, tijd besparen bij het bereiden van maaltijden en het opruimen makkelijker maken.
Pin It
Bekeken: 1513x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/