Volgens Gerdi Meyknecht van de roei-afdeling van de Alkmaarse Roei en Zeil Vereniging (ARZV) wint roeien op dit moment aan populariteit. Ook onder jongeren. En dat verbaast haar niet. "Het is een hele veelzijdige sport, je bent alleen maar buiten in weer en wind. Ook train je je hele lichaam met het roeien." Maar de vereniging staat natuurlijk altijd open voor nieuwe leden. Reden dus om de sport en de eigen club onder de aandacht te brengen.

Daarom zet ARZV iedere zaterdag in maart van 10:00 tot 12:00 de deuren van het complex aan de Beverdam wagenwijd open voor iedereen die meer wil weten over de roeisport, of zelf al roeit maar zou willen weten wat ARZV hem of haar kan bieden. De vereniging heeft nu ongeveer 300 leden, waarvan de meesten uit de buurt komen. Ze vormen met elkaar een gevarieerd gezelschap. "We hebben ook oudere mensen bij de vereniging en het is zo leuk om te zien dat deze mensen altijd goed blijven roeien."

Maar dat goed kunnen roeien komt niet vanzelf. "De basis van het roeien hebben de meesten binnen tien weken van de roeiopleiding wel onder de knie. Maar er zit een flink verschil in de verschillende type boten. Sommige boten gaan harder maar zijn instabieler en daar heb je dus aardig wat techniek voor nodig", zo laat Gerdi weten.

Bij ARZV kan alleen of in teamverband geroeid worden. De vereniging organiseert zelf wedstrijden waar ook beginnende roeiers die de opleiding hebben afgerond,  aan mee kunnen doen. Meer op arzv.nl.
Pin It
Bekeken: 1427x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/