Een grote en indrukwekkende vrachtwagen waarin leerlingen met politieagenten in gesprek gaan over drank, drugs en pesten. Deze keer kwam het Mobiele Media Lab van de politie langs bij De Viaan, een school voor praktijkonderwijs in Alkmaar. De politie doet dit omdat het de besproken thema's als steeds grotere problemen ziet en het belangrijk vindt om deze direct bij de doelgroep aan te kaarten en bespreekbaar te maken. "Als je jongeren echt de vraag gaat stellen en laat inzien wat de gevolgen zijn van de dingen die je doet, dan merk je toch dat er wat naar bovenkomt, wat loskomt en ze wat losser worden", legt jeugdcoördinator bij de politie Yuksel Ozcan uit.

De truck staat elke dag voor een andere school en nu was het de beurt aan De Viaan. Leerlingen uit de bovenbouw konden de hele dag een kijkje nemen in het Lab en luisteren naar de presentaties die de politieagenten gaven.  Adjunct directeur Jan-Joost van de Kamer vindt het een belangrijk initiatief.  "Leerlingen zijn in gesprek met de 'echte' politie. Dat geeft altijd een gevoel van:  oehh, het doet er toe. Dit is serieus. Het is niet een toneelstukje dat wordt opgevoerd." Niet alleen de Adjunct directeur is positief, ook ouders en leerlingen zijn blij met het Mobiele Lab.  "Ik krijg berichtjes van ouders of van leerlingen zelf met: 'hé, bedankt dat je bent gekomen, het heeft echt indruk gemaakt'", vertelt Ozcan.
Pin It
Bekeken: 1400x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/