Wat is Susan zonder Freek, peper zonder zout en Alkmaar zonder de Kaasmarkt. Precies, de twee zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Al jaren, zeg maar eeuwen, is de Kaasmarkt een bekend fenomeen in Alkmaar. Iedereen kent natuurlijk de kaasdragers, maar  dit stukje Alkmaarse cultuur is ook nergens zonder de welbekende Kaasmeisjes. En tegenwoordig ook Kaasjongens. Laten ze bij Stichting Hart van Noord-Holland, regio- en stadsmarketing nou net opzoek zijn naar enthousiaste kaaskoppen. De Kaasmeisjes en Kaasjongens zijn het gezicht van de Alkmaarse Kaasmarkt en zorgen dat niemand er geen kaas van heeft gegeten!

In de 17de eeuw werd de kaas op vrijdagen en zaterdagen verhandeld. Sinds 1939 is Alkmaar de enige stad in Nederland waar nog op traditionele wordt getoond op welke wijze kaas verhandeld werd. Tegenwoordig is de markt een attractie op zich, waar mensen van heinde en ver voor naar Alkmaar komen.

Om deze eeuwenoude traditie in stand te houden zijn de Kaasmeisjes en Kaasjongens uitermate belangrijk. Ze heten de bezoekers van de Kaasmarkt welkom, delen plattegrondjes uit, zijn aanwezig bij promotionele evenementen en duiken niet weg voor een fotootje met bezoekers. Het zijn de ambassadeurs van de stad en de Kaasmarkt en dat in ruil voor een goed salaris! Kirsten Zuurbier is inmiddels al vijf jaar lang werkzaam als Kaasmeisje. Het leukste aan het vak? "De sfeer die er in de stad hangt. Iedereen is vrolijk en er hangt een positieve energie in de stad. Het is heel ontspannen werk dus zie er vooral de lol van in." Volgens Kirsten een ideaal baantje voor bijvoorbeeld studenten.

 
Pin It
Bekeken: 2140x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/