De gemeente Alkmaar trekt negen miljoen euro uit voor maatschappelijke organisaties die onder water staan of dreigen te komen door de energiecrisis. Volgens wethouder Nicole Mulder is niet duidelijk hoeveel maatschappelijke organisaties moeite hebben met het betalen van de rekeningen. Zelf heeft ze de indruk dat een 'omvangrijk aantal' gebukt gaat onder de stijgende energierekening.

"Je hoort veel verschillende verhalen, dus we moeten er goed naar kijken", vertelde ze dinsdag tijdens de politieke avond. Het geld komt uit de Alkmaarse schatkist en wordt verdeeld in twee potjes. De ene viereneenhalf miljoen is bedoelt om organisaties te ondersteunen die nu hulp nodig hebben. De andere viereneenhalf miljoen wordt gebruikt om bedrijven sterker te maken.

Vanuit de politiek werd gemengd gereageerd op het plan. Zo stelde raadslid Christiaan Peetoom van VVD dat het beter is om het bedrag verder te categoriseren en ook criteria vast te stellen. Verantwoordelijk wethouder Mulder benadrukte dat liever eerst kijkt naar de animo voor het geld. "We willen zo min mogelijk organisaties in de kou laten staan."
Pin It
Bekeken: 1811x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/