Rik Taam uit De Rijp heeft zijn nationale indoortitel zevenkamp afgelopen weekend in Apeldoorn geprolongeerd. De 26-jarige atleet had onverwachts zware concurrentie van de pas 19-jarige Jeff Tesselaar uit Heerhugowaard, maar die viel uit nadat hij ongelukkig landde tijdens de warming up voor het voorlaatste onderdeel, het polsstokhoogspringen.

Taam begon solide op de 60m met een tijd van 7,01s, maar bij het verspringen bleef hij met 6,97m ruim achter op zijn record. Dit terwijl Jeff zich verbeterde op de sprint en enorm uithaalde met een sprong van 7,70m. Daarna was het voor de Rijper een inhaalrace. Met een beste kogelstoot van 14,33m pakte hij meer punten, maar bij het hoogspringen sprongen beide kemphanen 1,94m.

Op dag twee liep Rik Taam weer in door 8,10s te lopen op de 60m horden. Bij het polsstokhoogspringen haalde hij maar liefst 5,15m, een verbetering van zijn record met 10 cm. Tesselaar had zijn record waarschijnlijk ook moeten verbeteren om nog te winnen, maar viel dus uit vanwege pijn aan zijn hiel. Nu onbedreigd ging Taam evengoed vol voor de afsluitende 1.000m en liep een dik persoonlijk record van 2:32,84 min. (archieffoto: Bjorn Paree)
Pin It
Bekeken: 1493x
https://ee.itk.ac.id/data/