Afgelopen week is begonnen met het ontmantelen van de centrale bouwkeet in Vroonermeer Noord. Zeven jaar lang werd vanuit deze keet de bouw van woningen en de aanleg van wegen, groen en water in de nieuwe Alkmaarse wijk aangestuurd. Een belangrijke mijlpaal: ruim 50 hectare landbouwgrond is omgevormd tot een woonwijk, gelegen aan een waterplas van 13 hectare.

Vroonermeer Noord bestaat uit 734 woningen. Ze zijn aangesloten op het warmtenet van de HVC en verder ook energiezuinig en duurzaam. Zo'n 35 procent wordt verhuurd door woningbouwcorporaties Woonwaard en Kennemer Wonen. De wijk grenst aan de Vroonerplas, die net over de gemeentegrens licht.

“Waar in het verleden tuinders werkten op hun akkers hebben de afgelopen zeven jaar honderden mensen hard gewerkt om een prachtige woonwijk te bouwen. Dat is gelukt", stelt wethouder Gijsbert van Iterson Scholten tevreden. "De Vroonermeer Noord is een groene en duurzame wijk geworden met een goede mix van huur en koopwoningen. Ik feliciteer alle bewoners met hun nieuwe huis en woonplek."

De meeste koopwoningen zijn gebouwd door projectontwikkelaars. De laatste daarvan worden eind februari opgeleverd. Op de laatste particuliere kavels wordt nog druk gebouwd, maar tegen het eind van het jaar kunnen ook daar de bewoners hun nieuwe huis betrekken.

Gemeenten Dijk en Waard en Alkmaar ronden in 2023 de laatste werkzaamheden af, aan de bestrating, de inrichting van de recreatieve eilanden en de aanleg van bruggen. In 2024 gaat ook het integraal kindcentrum met basisschool en kinderopvang open. (foto: Ed van de Pol)
Pin It
Bekeken: 3057x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/