Een groene komeet scheert in de nacht van woensdag op donderdag langs de aarde. Het is een echt fenomeen, vertelt Kees van Zuilen aan Streekstad Centraal. Hij kan niet wachten om de staartster te zien.

"De laatste keer dat de groene komeet zichtbaar was is zo'n 50.000 jaar geleden", stelt Van Zuilen. De 25-jarige uit Heiloo heeft het over de komeet C/2022 E3 (ZTF), die in de nacht van 1 op 2 februari te zien is. "Je kan de komeet met het blote oog zien, maar het is wel aan te raden om een telescoop of verrekijker te gebruiken."

Van Zuilen is al jaren geïnteresseerd in het sterrenstelsel. "Toen ik tien was liet een vriendje verschillende sterrenbeelden aan me zien. Ik was verkocht. Je moet je voorstellen dat deze groene komeet pas over miljoenen jaren weer zichtbaar is. Dit is dus een moment waar je echt stil bij moet staan."
Pin It
Bekeken: 6015x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/