Ze snijden het glas met de hand, etsen de grote vlakken, zetten het lood erin, kitten het glas en doen nog veel meer. Bij glasmakerij Derix Glasstudios in Duitsland wordt momenteel met man en macht gewerkt aan de glaspanelen van Het Grote Raam van de Grote Kerk in Alkmaar. Onder leiding van Fiona Tan zijn dagelijks minstens tien medewerkers bezig met het nieuwe hoogste glas-in-loodraam van Europa.

Inmiddels zijn al diverse delegaties van Stichting Het Grote Raam ontvangen en rondgeleid door directeur Frederik Richter. "Wat een puzzel, 214 panelen met soms wel 250 stukjes glas per paneel. De logistiek, het vakmanschap, ge-wel-dig."

Volgens Richter is dit het moment waarop pas gerealiseerd wordt hoe groot het raam eigenlijk is. "Kijk je naar het huidige raam op afstand dan realiseer je je niet hoe groot 6 bij 23 meter eigenlijk is, maar als je enkele panelen van 55 bij 75 centimeter tegen het licht houdt weet je waarom dit Het Grote Raam is."

Naar verwachting worden de hoogste glas-in-loodramen van Europa aankomende oktober in de Alkmaarse Grote Kerk geplaatst.
Pin It
Bekeken: 2789x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/