Woensdagavond 17 mei, de avond voor Hemelvaartsdag, vindt de negende editie van de Alkmaar City Run by night plaats. Inschrijven voor de 2023-editie is vanaf dinsdag weer mogelijk. De startbewijzen voor het hardloopevenement zijn ieder jaar gewild; zo is in de voorverkoop al 25 procent van de bewijzen verkocht.

Na de start nabij het Canadaplein is het op het parcours van de Alkmaar City Run by night één feest. Slingerend door de straten van Alkmaar komen deelnemers op ruim dertig punten een licht- of muziekact tegen. Sportorganisatie Le Champion wordt daarbij geholpen door de bewoners langs het parcours. Na de finish is deze Run & Swing avond niet compleet zonder een drankje en dansje in één van de vele uitgaansgelegenheden van de stad. Met een medaille om de nek direct door naar de kroeg, een traditie die onlosmakelijk is verbonden met de Alkmaar City Run by night.

Op het programma  staan weer de vijf en tien kilometer route. Speciaal voor kinderen is er de Rollebol Kids Run 800 of 1600 meter route. Nieuw dit jaar is de Heroes Run, een 800 meter voor sporters met een beperking of chronische aandoening. Het parcours is toegankelijk voor rolstoelers en handbikers. Voor mensen die niet alleen willen zijn, kan ook een buddy meedoen.

De reguliere inschrijving is geopend. Er geldt een deelnemerslimiet van 10.000 lopers. Alle deelnemers kunnen tijdens hun inschrijving een vrijwillige bijdrage doen aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur Alkmaar, het officiële goede doel van de Alkmaar City Run By Night.  Kijk voor meer informatie en inschrijven op alkmaarcityrunbynight.nl.
Pin It
Bekeken: 2240x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/