ChristenUnie Alkmaar laat de moties voor een uitsterfbeleid voor coffeeshops en prostitutie voorlopig vallen. Fractievoorzitter Ronald van Veen kon maandag niet bij het vervolg van de raadsvergadering van vorige week zijn door zijn vaste baan, en moties vervallen automatisch bij afwezigheid van de indiener.

Gemeente Alkmaar staat sinds 1998 maximaal vijf coffeeshops en sinds 2011 hooguit 69 peeskamers toe. CU Alkmaar wil ze het liefst allemaal kwijt om van de overlast en veiligheidsrisico's af te zijn. Fractievoorzitter Van Veen riep de gemeenteraad via twee moties op om geen nieuwe coffeeshop of peeskamer meer toe te laten als er eentje wordt opgedoekt.

Donderdag waren de moties al wel besproken, voordat de vergadering moest worden afgebroken. Toen bleek de raad de prostitutie op de Achterdam te willen behouden, onder andere vanwege het gevaar dat sekswerk anders illegaal en onzichtbaar gewoon doorgaat. Een uitsterfbeleid voor coffeeshops leek echter kansrijk. De oppositie leverde veel kritiek, maar Van Veen kon rekenen op steun van zijn coalitiepartners, die met elkaar een kleine meerderheid vormen. Niet erg van harte, leek donderdag.

Tijdens de coalitievorming vorig jaar hadden de centrale partijen hard partners nodig voor een meerderheid. Het lijkt erop dat de ChristenUnie erbij gehaald is met bepaalde toezeggingen. Bronnen als het NHD en Fab Forum Alkmaars Belang stellen zwart-op-wit dat de fractie alleen zou toetreden als een coffeeshop-uitsterfbeleid werd nagestreefd.

Fractievoorzitter Van Veen was niet beschikbaar voor commentaar. De motie voor uitsterving van coffeeshops zou later weer ingebracht worden.
Pin It
Bekeken: 1920x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/