Alkmaar laat onderzoeken welke rol het gemeentebestuur heeft gehad in de tijd van de slavernij. In een motie vroegen PvdA, GroenLinks en PvdD maandagavond om onderzoek naar het Alkmaarse verleden te doen. Dat onderzoek zou dan voor het einde van het Herdenkingsjaar Slavernijverleden (vóór 1 juli 2024) afgerond moeten zijn.

Tijdens de behandeling van de motie zei fractievoorzitter David Rubio Borrajo (PvdA): "Twee weken geleden zijn wij als raad uitgenodigd bij een tentoonstelling over het slavernijverleden in het Stedelijk Museum Alkmaar. Dat heeft heel veel indruk op ons gehad." De motie werd aangenomen en de gemeenteraad heeft dus ingestemd met het onderzoek.
Pin It
Bekeken: 1218x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/