Het college van Alkmaar moet een mobiele stadstoezichtpost in Alkmaar Noord realiseren. De fracties van GroenLinks, BAS, CDA, OPA, CU, VVD, SPA en SP hebben een motie ingediend voor een proef van anderhalf jaar. Aangezien deze fracties een ruime meerderheid in van de gemeenteraad vormen, is het initiatief zeker van voldoende stemmen.

Er wonen 45.000 mensen in Alkmaar Noord en er is al jaren en politie en handhavers hebben er al jaren geen basis meer politiebureau. Daarmee zijn ze minder bereikbaar, zichtbaar en aanspreekbaar, en dat zijn nou juist uitgangspunten in de Kadernota Veiligheid 2023-2026. Daarnaast hebben de acht fracties vernomen dat de aangiftebereidheid onder inwoners van Nederland afneemt.

Het is nog niet duidelijk of 'mobiel' betekent een soort verplaatsbare keet, of dat er langs meerdere bestaande locaties wordt gerouleerd, zoals De Mare. De gebiedsregisseur en wijkagent hebben hier met enige regelmaat spreekuur.

Tijdens de raadsvergadering morgen (donderdag) wordt op de motie gestemd.
Pin It
Bekeken: 1909x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/