PvdA Alkmaar heeft vernomen dat er steeds meer parkeeroverlast wordt ervaren in het Rembrandtkwartier. Het gaat onder andere om onveilige situaties, ontoegankelijkheid en beschadiging van groenstroken. PvdA-raadslid Katinka Kerssens vraagt het college van B&W of er op korte termijn al mogelijkheden zijn om die overlast aan te pakken.

De grootste problemen worden volgens Kerssens ervaren in de Rembrandtstraat, het Rembrandspleintje, de Ruysdaelkade en de Nicolaas Beetskade. "Doordat auto’s op de stoepen worden geparkeerd moeten voetgangers over de rijbaan lopen. Dat is een gevaarlijke situatie in deze kinderrijke buurt."

"In de wijk staan meer auto’s geparkeerd dan er huizen zijn", licht Kerssens toe. "De buurtvereniging van het Rembrandtkwartier besteedt regelmatig aandacht aan dit probleem en naast dat er een goed project is rondom deelauto’s, proberen zij met het vragen van hulp aan de gemeente dit probleem op te lossen. Helaas heeft het vragen van hulp aan de gemeente in de vorm van de wijkcoördinator en Handhaving tot nu toe niet geleid tot oplossingen."

Het PvdA-raadslid vraagt het college of er mogelijkheden zijn om stoepparkeren snel fysiek onmogelijk te maken in de wijk. Ook vraagt ze om te kijken of er mogelijkheden zijn om het teveel aan geparkeerde auto’s te beperken en of er onder de inwoners voldoende animo is voor vergunningparkeren. (foto: Pixabay / Hans Braxmeier)
Pin It
Bekeken: 2342x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/