Afgelopen weekend werd het UPfest gehouden in de Grote Kerk van Alkmaar. Tijdens het festival werd aandacht besteed aan milieubewuster en natuurvriendelijker leven. Een onderdeel was de 'Grote Brainstorm der Burgemeesters'. Er was een rijke vertegenwoordiging van GroenLinks, terwijl het evenement door de gemeente werd gesponsord. "Onschuldig of partijreclame?" FvD-fractieleider Jelle Wittebrood stelt het college vragen.

De FVD-fractie vindt het prima als mensen zelf kiezen voor milieubewuster leven, maar is tegen politieke kleuring van met gemeenschapsgeld gesponsorde evenementen. Aan de 'Grote Brainstorm der Burgemeesters', namen onder andere deel de locoburgemeester en GroenLinks-wethouder duurzaamheid Nicole Mulder en klimaatburgemeester Wiebe van Erkelen, campagneleider van Groenlinks Alkmaar. De presentatie was in handen van Bastiaan de Leeuw, ex-fractievoorzitter van Groenlinks Alkmaar en projectleider bij het landelijk bureau van GroenLinks.

FvD-fractievoorzitter Wittebrood vraagt het college hoe hoog het neutraliteit en het voorkomen van de schijn van partijdigheid in het vaandel heeft staan.  "In onze ogen is dit een campagnebijeenkomst van Groenlinks en zou dit onderdeel uit hun budget moeten komen. Hoe oordeelt het college hierover?"
Pin It
Bekeken: 2003x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/