Pieter Dijkman heeft zich kandidaat gesteld voor de Provinciale Statenverkiezingen van 2023. Dat maakte het VVD-raadslid van gemeente Alkmaar vrijdag bekend via sociale media. De Statenverkiezingen van Noord-Holland worden gehouden op 15 maart.

De provinciale VVD stelt dat de aankomende verkiezingen belangrijk zijn, gezien de grote en complexe uitdagingen: de hoge inflatie en energieprijzen, het woningtekort, de krapte op de arbeidsmarkt, de klimaatverandering, het stikstofprobleem en de grote toestroom van migranten. De VVD gaat naar eigen zeggen aan de slag om deze problemen op te lossen samen met inwoners en ondernemers.

Pieter Dijkman is 63 jaar, getrouwd, heeft drie kinderen en woont inmiddels ruim 30 jaar in Markenbinnen. Hij studeerde economie aan de UvA en volgde aanvankelijk in de voetstappen van zijn vader, door bij een grote kaashandelaar te gaan werken. Dijkman is sinds 2004 actief binnen de VVD, eerst in gemeente Graft-De Rijp, onder andere vier jaar als wethouder. Daarna was hij acht jaar wethouder van Alkmaar, met onder andere de portefeuilles financiën, sport en wonen. Een jaar geleden besloot hij geen wethouder meer te willen zijn. Sinds vorig jaar is VVD-raadslid.

Wie zijn zetel overneemt als Dijkman wordt verkozen is nog niet duidelijk.
Pin It
Bekeken: 2288x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/