De OPA-fractie maakt zich zorgen over het uitblijven van de Mobiliteitsvisie en de richting die de Alkmaarse coalitie hieraan geeft, en over een mogelijke fietschaos op de Laat-West, zodra de herinrichting gereed is. Fractievoorzitter Victor Kloos stelt het college van B&W kritische vragen.

De herinrichting van het voormalige V&D-pand aan de Laat loopt vanwege aangepaste wetgeving flinke vertraging op, en daarmee ook de inrichting van een grote fietsenstalling in de kelder. Het college stelde een kredietvoorstel voor de stalling uit, maar de herinrichting van de Laat-West is bijna klaar en het is de bedoeling dat de winkelstraat fietsvrij blijft. Victor Kloos: "We moeten er niet aan denken dat deze gestald of ‘gekwakt’ gaan worden tegen de bloembakken". Hij vraagt hoe dit wordt voorkomen.

De OPA-fractievoorzitter wil ook weten of het college moeite heeft gedaan om onder de nieuwe wetgeving uit te komen via een overgangsregeling. Verantwoordelijk minister Hugo de Jonge was onlangs op werkbezoek in Alkmaar. Het is Kloos ook nog niet duidelijk welke fietsroute nu het alternatief wordt voor de Laat-West.

Daarnaast wacht OPA op de Mobiliteitsvisie. Deze week lieten VVD-fractievoorzitter John van der Rhee en Björn Mulder van ondernemersvereniging Alkmaars Bolwerk al via het NHD weten te vrezen voor een rampscenario als er voor de zomer geen visie klaar is voor Alkmaar én de omgeving. Ook zijn ze niet blij met het principe dat de auto op de laatste plaats staat, met name in de binnenstad.

Kloos hoort van verantwoordelijk wethouder Robert te Beest dat er onder de ondernemers brede steun is voor een autoluwe binnenstad, maar dat betwijfelt hij ten zeerste, gezien de woorden van Mulder. "In de commissievergadering waarin uw mobiliteitsvisie werd besproken, werden er ook fundamenteel andere geluiden ingebracht door ondernemers waaruit je kunt opmaken dat er een (grote) groep ondernemers anders over uw plannen denkt". Het college gaat half januari met de insprekers om tafel. De OPA-fractieleider vraagt wat er daarna met de inbreng wordt gedaan.

Voor wat betreft de vertraging in de opstelling van de Mobiliteitsvisie wordt volgens Kloos een link gelegd met het CDA. "Dit beeld bestaat in Alkmaar al langer. OPA wil hierover meer informatie. Het CDA heeft al sinds 2010 deze mooie post. Kunt u uitleggen waarom wij zo laat zijn met de vaststelling van beleid?"
Pin It
Bekeken: 2189x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/