Stedelijk Museum Alkmaar mocht het afgelopen jaar 58.592 bezoekers verwelkomen. Dat is meer dan een verdubbeling vergeleken met 2021, toen het museum een deel van het jaar dicht moest blijven. Het bezoek was over heel 2022 weer bijna op het niveau van voor corona. Het museum is bovendien tevreden over het stijgende aantal jonge bezoekers.

Het onverwacht goede bezoekcijfer is deels toe te schrijven aan de 'Vaandeldrager van Rembrandt', die in juli te zien was. De tentoonstelling met Rembrandt's meesterwerk trok in vier weken maar liefst 15.000 bezoekers. Vooral de gratis openstelling op de maandagen trok veel publiek, met daaronder opvallend veel mensen uit de stad en de regio die het museum voor het eerst bezochten.

Ook de expositie over Rudi van de Wint (1942-2006) was erg in trek. Mede dankzij de lovende recensies in de landelijke pers trok de expo 'Reis naar het oneindige' zo'n 36.000 liefhebbers. Een deel van de bezoekers bezochten ook het unieke landschapskunstwerk 'De Nollen' van Van de Wint in Den Helder.

"Een verheugende ontwikkeling is het gestegen aandeel van jongeren in de bezoekerspopulatie", aldus het museum. "De jongerenprogramma's van het museum zoals CuratorLab On Tour en jongerenactiviteiten als Museumnacht beginnen hun vruchten af te werpen. Ook kwamen er in 2022 meer gezinnen met kinderen naar Stedelijk Museum Alkmaar. Dat is mede te danken aan versterking van het aanbod voor deze doelgroep, zoals de familietentoonstelling Reinaert de Vos."

Dit jaar hoopt het museum de opwaartse lijn door te trekken. Met een ambitieuze tentoonstelling over de invloed van Van Gogh, Cézanne, en Le Fauconnier op de Bergense School wordt komend voorjaar een breed publiek verwacht. Het najaar staat in het teken van 450 jaar Alkmaar Ontzet met Nieuwe Vrijheidsbeelden van Marinke van Zandwijk, Sina Dyks en Gabriel Lester en het indrukwekkende Licht van de Vrijheid van Fiona Tan. (foto: Roel Backaert)
Pin It
Bekeken: 1628x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/