Van landschappen tot portretten en van recycle-art tot bronzen beelden. In het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar zijn tot en met februari werken te zien van zeven kunstenaars.

Maria del Carmen Aguilar is geboren in Peru en woont dertig jaar in Nederland. In haar schilderijen mixt ze het Hollandse landschap met een Zuid-Amerikaanse sfeer. Ze gebruikt verschillende technieken, zoals lagen verf, Peruaanse stoffen en soms sierraden en stenen. Kunstenares Ellen Buchwaldt vindt inspiratie in engelen en liefde. De beelden die ze maakt zijn van verschillende materialen zoals brons en steen, maar ook maakt ze recycle-art.

Als je het vermogen bezit om te genieten, ben je rijk. Dat is het motto van Hetty Branderhorst. Haar passie voor en zoektocht naar schoonheid vormen haar drijfveer. Net als bij Branderhorst maakt ook Pam Wessels in haar werk gebruik van olieverf. Ze schildert imaginaire landschappen en vindt het daarnaast ook leuk om portretten te maken.

Peter Stet werkte jarenlang in de geestelijke gezondheidszorg en is na zijn pensionering aan de slag gegaan met boetseren. In het Noordwest Ziekenhuis zijn verschillende bronzen beelden van hem te zien. Ook Petra Kruijt kwam pas op latere leeftijd in aanraking met het maken van kunst. Nadat ze in 2017 een schildersezel had overgenomen van een vriendin, raakte ze in de ban van het schilderen. Met haar portretten wil ze imperfecties laten zien, die een tegengeluid vormen aan de maakbare wereld.

Ook is er plek voor aquarellen bij de expositie door het ziekenhuis. Rik Verdenius laat zich inspireren door het impressionisme. Zijn favoriete onderwerpen zijn schepen, landschappen en stadsgezichten. Meer informatie over de tentoonstelling is te vinden op de website van het Alkmaarse ziekenhuis nwz.nl.
Pin It
Bekeken: 2066x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/