In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken bij PHIE Art Jewels aan de Hekelstraat in Alkmaar. Een passant riep de twee inbrekers op te stoppen en werd geslagen met een zware hamer. De 48-jarige Alkmaarder raakte ernstig gewond. Hij was slecht aanspreekbaar en zakte telkens weg. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd kan volgens de politie op zijn vroegst pas morgen worden gehoord.

Rond 02:15 uur vernielden twee mannen met bivakmutsen de voordeur van Phie Jewels met zware hamers. Binnen sloegen ze binnen vitrines aan diggelen en grepen ze sieraden, tot ze werden gestoord door een passant die naar hen riep dat ze moesten stoppen. Er ontstond een schermutseling, waarbij een van de inbrekers hem met een hamer op het hoofd sloeg. Daarna renden de twee naar een motorscooter en reden weg richting het Verdronkenoord. Het achterlicht en de kentekenplaat van de motor waren afgeplakt.

"Zo'n zes vitrines hebben ze gesloopt en heel veel sieraden meegenomen", vertelt juwelier Sophie Jong hoorbaar aangeslagen aan mediapartner NH Nieuws. Het is een flinke klap om te verwerken. Jong runt de zaak al 20 jaar lang, tot begin 2022 met haar man. "Die is begin dit jaar overleden. Dus nu sta ik er alleen voor, en dan krijg je dit ook nog op je bordje". De politie heeft haar en de passant slachtofferhulp geboden.

De inbrekers zijn tussen 18 en 25 jaar oud en droegen zwarte regenpakken met fluoriserende strepen op de rug. De een is donker getint en mogelijk gewond aan zijn gezicht geraakt. De ander is licht getint, rond 1,80m lang en droeg een zwarte rugzak, lijkend op een knapzak zonder stok. De politie vermoedt dat de motorscooter van de bestuurder zelf is, omdat het kenteken en het achterlicht waren afgeplakt.

De overbuurman werd wakker van de herrie en heeft videobeelden gemaakt. Inmiddels zijn al aardig wat tips binnengekomen over de daders, maar de politie zoekt nog meer getuigen en beelden. De politie is bereikbaar via 0900-8844. Meld misdaad anoniem via 0800-7000. Het zaaknummer is 2022266078.
Pin It
Bekeken: 3450x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/