De aanranding van de Alkmaarse Danielle (21) vorig week in het centrum van Alkmaar is niet het enige vergelijkbare incident in de stad. De politie bevestigt aan mediapartner NH Nieuws dat de afgelopen maand vier vrouwen, onder wie een 14-jarig meisje, slachtoffer zijn geworden van een aanrander op een fiets. Van een seriematigheid wil de politie (nog) niet spreken. Onderzocht wordt of de zaken met elkaar verband houden.

De politie onderzoekt dus vergelijkbare meldingen en aangiftes van vier slachtoffers die zeggen door een voorbij fietsende man te zijn aangerand. Na zijn daad spurt hij er op zijn fiets vandoor. Wat de man precies deed bij zijn slachtoffers wil de politie niet nader benoemen.

De aanrandingen gebeurden op verschillende locaties in Alkmaar: bij de Zeswielen (16 november, 21.15 uur), in het Rekerhoutpark (27 november, 20.00 uur), de Paternosterstraat (8 december, 21.00 uur) en in de Hornwaard (9 december, 16.15 uur). "In alle gevallen doen we in de volle breedte onderzoek", licht een politiewoordvoerder toe. "We bekijken camerabeelden, sturen sporen naar het Nederlands Forensisch Instituut, horen slachtoffers en getuigen. Een specifieke dader(s) of signalement hebben we nog niet."

Van de aanranding op de Zeswielen, waarbij een 14-jarig meisje slachtoffer werd, wordt een specifieke getuige gezocht. Het meisje fietste op de kruising van de Koedijkerstraat en Zeswielen toen een onbekende man toesloeg. Het meisje schreeuwde en de aanrander reed snel door via de fietstunnel op de Rekerdijk. Gelijktijdig reed een andere man ook op de kruising. Hij is mogelijk getuige geweest.

"Logischerwijs kijken we altijd naar een relatie tussen incidenten die vergelijkbaar zijn én in de buurt van elkaar plaatsvinden. Dat doen we altijd. Maar of die relatie er ook echt is moet onderzoek uitwijzen", stelt de woordvoerder. Ook over de slachtoffers laat de politie weinig los. "Het gaat om vrouwen, maar vanwege hun privacy melden we niet de leeftijden van alle slachtoffers."

Van een serie-aanrander was in Alkmaar eerder wél sprake. Vrouwen deden meer dan 35 meldingen van aanranding in en om Alkmaar: in 2020, 2021 en begin 2022 zijn vrouwen wandelend of joggend, van achteren ineens bij hun achterwerk gegrepen. Deze zaken zijn allemaal onderzocht door het Openbaar Ministerie, maar heeft niet geleid tot een oplossing in alle zaken. Slechts in twee gevallen is de dader achterhaald: een 17-jarige jongen. Hij is veroordeeld voor twee aanrandingen, maar daarvoor kreeg hij geen straf.

Zijn advocaat laat vrijdag weten dat deze vier nieuwe meldingen geen betrekking hebben op haar cliënt. "Kennelijk is er nog iemand actief. Er waren nog heel veel zaken waarbij hij aantoonbaar niet betrokken was. Dat is toen echt uitgesloten."
Pin It
Bekeken: 2996x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/