De Alkmaarse fracties van OPA, VVD en SPA hebben het college kritische vragen gesteld omdat er een groot parkeerprobleem dreigt te ontstaan in de binnenstad. Dit naar aanleiding van een artikel in het NHD, waarin CDA-fractievoorzitter Gosse Postma zijn zorgen al uitte. Hij stelde dat er de komende jaren binnen de singels zo'n 1.000 woningen bij gaan komen en dat dus de enige oplossing is: meer parkeerplekken. "Dan kun je wel willen dat al die mensen geen auto nemen, maar elektrisch of niet, ze zullen blijven rijden."

In december 2016 werd een Parkeerfonds in het leven geroepen. Om de woningbouw in dichtbebouwde buurten vlot te trekken, mochten projectontwikkelaars hun verplichting tot het creëren van voldoende parkeerruimte in de omgeving voor 9.000 euro per plek afkopen. Inmiddels is dat rond 9.900 euro. De gemeente zal van dat geld binnen tien jaar binnen het gebied parkeerplekken creëren. Maar nog geen enkele projectontwikkelaar heeft de pot gespekt voor plekken in de binnenstad.

Dat wekte verbazing. Er zijn honderden woningen bijgekomen, in ieder geval 262 in de afgelopen drie kalenderjaren (de gemeente gaf zelf geen getal). Ja, er geldt vrijstelling van de parkeernorm voor "kleine" projecten, maar dikwijls bestonden die uit vier tot zes appartementen.

OPA, VVD en SPA vrezen dat de registratie de laatste jaren te wensen overliet. De fracties willen weten hoeveel woningen er sinds december 2016 zijn bijgebouwd, en hoeveel daarvan vallen in de categorie "klein". Net als CDA-fractievoorzitter Postma willen ze sowieso graag een discussie in de raad over het Parkeerfonds en eventuele alternatieve oplossingen.

Verder zien OPA, VVD en SPA graag de resultaten van een onderzoek naar de mogelijkheid tot uitbreiding van de Singelgarage, en eventueel ook andere. Er liggen daarnaast ook plannen voor een nieuwe Karpertongarage. De drie fracties vragen om garantie voor minimaal behoud van huidige het aantal parkeerplekken. Eerder kregen ze het gevoel dat de huidige coalitie en hun wethouders geen nieuwe Karperton willen, ter vervanging van de op termijn te slopen parkeergarage aan de Kanaalkade.
Pin It
Bekeken: 2052x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/