Gemeente Alkmaar gaat de parkeergarages De Vest, De Singel en Schelphoek afsluiten voor mensen die daar niets te zoeken hebben. Vanaf 1 juni 2023 moeten ze zijn uitgerust met een nieuw toegangssysteem. De Karperton wordt (nog) niet meegenomen, omdat het een buitengarage is en dus niet zo comfortabel voor zwervers.

Bezoekers van de parkeergarages ervaren al geruime tijd overlast en een gevoel van onveiligheid, met name door zwervers. De harde kern bestaat uit 15 tot 20 zwervers. Ze liggen bij de ingangen, gebruiken drugs en laten naalden en bloed achter, vervuilen en urineren in hoeken. Zelf ruiken ze ook niet altijd fris. Tot nu toe is de situatie volgens burgemeester Anja Schouten niet uit de hand gelopen. De maatregel moet voorkomen dat dit ook niet zal gebeuren.

Tot 1 juni zal de gemeente handhavers extra laten controleren bij de parkeergarages in en aan het centrum van Alkmaar. Daarna wordt in de gaten gehouden of de Karpertongarage een magneet wordt voor zwervers. Het college verwacht echter dat ook hier de overlast zal afnemen. Begin 2023 opent de 24-uurs opvanglocatie bij brandweerkazerne aan de Helderseweg.
Pin It
Bekeken: 2240x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/