Afgelopen weekend hebben vijf kunstrijders van de Alkmaarsche IJsclub deelgenomen aan de internationale Joachim Edel Pokal in Bad Nauheim, Duitsland. Voor vier van hen was het hun allereerste wedstrijd over de grens, maar ze presteerden allemaal goed. Het meest succesvol was de 12-jarige Summer Wijkhuizen met een vierde plek in de categorie Basic Novice.

In de categorie Junioren reed Alessia Ballirano twee mooie küren en veroverde daarmee een vijfde plaats. Bovendien scoorde het 17-jarige talent ruim hoger dan haar puntenrecord op de lange kür. Achter Summer eindigde zusje Chiara Ballirano (13) als zevende in de categorie Basic Novice. Anna Fleur Smit (12) is nieuw in deze categorie en werd netjes tiende. In de categorie 'Neulinge' behaalde de 15-jarige Katia Suris een zevende plek. Coach Marcus Deen kijkt tevreden terug op de optredens.

"Wedstrijden in het buitenland zijn belangrijk voor onze schaatsers om zich verder te kunnen ontwikkelen, veel wedstrijdervaring op te kunnen doen, en om zich te kunnen meten met internationale schaatsers", aldus Alexandra Huijgens van AIJC. "De wedstrijd was een mooie ervaring voor onze schaatsers en liet zien dat ze hun küren steeds beter uitvoeren en zich de komende periode nog verder kunnen verbeteren."
Pin It
Bekeken: 1404x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/