Harry Goudsblom bezoekt al jaren WK's en EK's voetbal en de Alkmaarder is op de tribune goed herkenbaar aan de enorme neptieten onder zijn oranje shirt. Het leverde hem al aardig wat bekendheid op. Tijdens het WK in Qatar - nu ook met een oranje doek Arabische stijl op zijn hoofd - kwam hij opnieuw in de spotlight. Hij is zelfs vereeuwigd in een strip van Weltevree. Voor het eerst moest hij ze af doen. Ook zijn OneLove-banden moest af. Maar bij iedere wedstrijd probeert hij het gewoon weer opnieuw.

Harry had nog bij de KNVB gecheckt of hij problemen zou krijgen in Qatar, zei hij tegen het AD. Zijn tieten zouden moeten kunnen en het ging ook even goed. Beveiligers en agenten wilden zelfs met hem op de foto. Wel deed hij tijdens de eerste wedstrijd maar snel zijn OneLove-armbanden af toen hij zag dat agenten anderen met deze banden benaderden. Het feest ging verder gewoon door. Tot hij na de wedstrijd buiten het stadion een overijverige agent trof. Hij moest zijn armbanden afdoen en inleveren. Harry weigerde en werd daarna door 20 agenten werd afgevoerd. Onderweg moest hij ook zijn borsten af doen.

De Alkmaarder baalde en vroeg de KNVB wat nou te doen bij de wedstrijd tegen Equador. De voetbalorganisatie gaf aan vragen te gaan stellen aan de wedstrijdorganisatie over de regenboogbanden. De KNVB wilde zelf ook duidelijkheid, want er waren toezeggingen gedaan dat supporters die mochten dragen.

Harry probeerde het gewoon weer. "Het is iedere keer spannend. Tegen Ecuador kwam ik er niet in met mijn outfit. Het ging tot de hoogste baas van het stadion. Voor het eerst in 22 jaar mocht ik het stadion zo niet in. Waar ook ter wereld we geweest zijn: geen probleem! Het rare was dat ze geen probleem maakten van mijn OneLove-bandjes."

Op het gedoe met bandjes en tieten na beleeft Harry naar eigen zeggen een fantastische tijd. "Supporters uit de hele wereld gaan hier met respect met elkaar om". Hij heeft gehoord van de slechte leefomstandigheden van de stadionbouwers, maar zijn ervaring is dat de reguliere gastarbeiders vaak met velen samen wonen om geld te besparen. "Wie we ook spreken ze zijn allemaal tevreden vrolijk happy en beleefd". Het is ook erg veilig in Qatar. Maar goed, op bijvoorbeeld diefstal staan zware straffen en supporters worden meteen op het vliegtuig terug gezet.

De Alkmaarder is zelfs op uitnodiging bij een sjeik thuis geweest. "Enorm gastvrij, kregen we daar ook te eten van ze. Als dank overhandigde ik hen een oranje presentje wat werd gewaardeerd."

De wedstrijd tegen Qatar is net begonnen. Harry kort voor de wedstrijd: "Gewoon weer proberen! Is zelfde stadion als openingsceremonie, dus zou moeten kunnen". Goed kijken op de tribune of je de tietenman ziet.
Pin It
Bekeken: 1722x
https://ee.itk.ac.id/data/