Het was onderwerp dat donderdag de nodige insprekers naar de Alkmaarse raadszaal had 'gelokt': de mogelijke komst van windmolens naar de Schermer. Het gaat om 'kleine' windmolens met een totale hoogte van zo'n 22 meter die dankzij provinciaal beleid feitelijk vergunningsvrij geplaatst kunnen worden. De inwoners van Schermer vrezen daarom een wildgroei van dit soort windturbines, en het einde van het traditionele aanzicht van de Alkmaarse polders.

Alex Huges (foto) van de dorpsraad Grootschermer sprak ook namens de andere dorpsraden in en maakte duidelijk dat zij zich voorgelogen voelen. Er tijdens de gemeentelijk fusie in 2015 immers de afspraak gemaakt dat er geen windmolens naar de polders zouden komen. "Zijn we dat zeven jaar later vergeten?", vroeg hij de aanwezige raadsleden. Jan Wind uit Noordeinde zette de mogelijke impact af tegen de te behalen winst en had een klein straalkacheltje meegenomen. "Zes van deze kacheltjes kun je laten draaien op zo'n molen. Meer niet. Waar zijn we nou mee bezig?"

Dat de komst van de molens ondanks de klip en klare afspraak dat er géén windmolens zouden komen tóch mogelijk is zit in de grootte en de naam. Windmolens heten volgens de provincie windmolens en zijn groot. Wat er nu naar de Schermer komt zijn 'kleinschalige windturbines'. Het is een woordenspel waar VVD fractielid Christiaan Peetoom zich boos over maakte: "Hoezo klein? Hij wordt net zo hoog als het AZ-stadion!"

Maar de discussie kwam tot een abrupt einde toen Simon Ruiter van het CDA aan het woord kwam. Jan Hoekzema van OPA wil plotseling schorsen om iets met burgemeester Anja Schouten te kunnen bespreken, en dat gebeurt ook. Als ze na een korte schorsing terugkomen blijkt dat er sprake zou kunnen zijn van belangenverstrengeling bij Ruiter. Hij is zelf boer in het gebied, maar moet ook iets vinden van een molen in dat gebied. De discussie wordt stopgezet en gaat komende maandag verder.
Pin It
Bekeken: 1724x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/