Falun Ellie Koos heeft vrijdag de Joost Zwagerman Essayprijs 2022 gewonnen tijdens de prijsuitreiking in het Alkmaarse Theater De Vest. De 30-jarige maatschappelijk klimmer won de prijs van 7.500 euro met 'Bruiklener', een persoonlijk verhaal over het belang van een thuis.

Vrijdag was de 59ste geboortedag van de in Alkmaar geboren schrijver Joost Zwagerman, die in 2005 een einde aan zijn leven maakte. De jury bestond dit jaar uit Barber van de Pol, Manon Uphoff, Merlijn Olnon en juryvoorzitter Aleid Truijens. Zij vonden het essay, dat het gevoel van sociale schizofrenie beschrijft dat de non-binaire Koos, ‘ontroerend, aangrijpend, grappig, ernstig, en heel goed geschreven’.

De Joost Zwagerman Essayprijs, een initiatief van de Van Bijleveltstichting en de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde, is bedoeld voor beginnende essayisten. 'Bruiklener' en de vier andere genomineerde essays zijn te vinden op nederlandseboekengids.com, vanbijleveltstichting.nl en mdnl.nl. (foto: JJFoto)
Pin It
Bekeken: 1594x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/