De SeniorenPartij Alkmaar is er als de kippen bij met raadsvragen, nadat bekend werd dat het college van B&W akkoord ging met hogere prijzen voor zwem- en schaatskaartjes in Alkmaar. SPA vraagt zich onder andere af waarom de gemeente extra inflatiekosten niet volledig dekt.

Vanochtend werd bekend dat het college instemde met de 5,1 procent verhoging die Alkmaar Sport N.V. voor schaatsen en zwemmen wil doorvoeren. De beheerder van openbare sportaccommodaties in Alkmaar voorziet een gat van 0,5 miljoen euro door de inflatie, ondanks 2,3 procent extra gemeentesubsidie. Voor de extra energiekosten wordt compensatie vanuit het Rijk verwacht, maar alle andere factoren leveren nog altijd 6,5 procent inflatie op. Alkmaar Sport wil dit compenseren met duurdere toegangskaartjes, aangezien de Hoornse Vaart en De Meent door zwemmers en schaatsers van buiten Alkmaar worden gebruikt.

Maar volgens SPA-fractievoorzitter Arie Epskamp moet de gemeente de inflatiekosten van Alkmaar Sport volledig dekken. Naast de 2,3 procent extra subsidie, zou er compensatie moeten komen vanuit het nieuwe fonds dat Alkmaarse sportverenigingen, buurt- en clubhuizen moet helpen de energiekosten te dragen. "Aangezien de ontwikkelingen op de energiemarkt ongewis zijn, en vermoedelijk hoog blijven, lijkt bedoeld fonds een fors schip van gemeentelijke bijleg te worden". Hij vraagt zich af wat de gevolgen zijn voor de Alkmaarse begroting.

Sowieso had volgens Epskamp wethouder financiën & sport Nicole Mulder de beoogde prijsstijging tijdens de begrotingsvergadering moeten melden. De gemeente is de enige aandeelhouder van Alkmaar Sport N.V.

Ook vraagt de SPA-fractievoorzitter zich af hoe het zit met de gemeentelijke bijdrage aan ieder zwem- en schaatskaartje. In 2019 legde de gemeente respectievelijk 5,62 euro toe op een kaartje voor IJsbaan De Meent en 6,42 euro per kaartje voor de zwembaden De Hout en Hoornse Vaart.

Verder wil de SPA-fractievoorzitter weten wat het college van B&W doet als het Rijk uiteindelijk geen of te weinig compensatie voor energiekosten biedt.
Pin It
Bekeken: 1826x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/