De medaillewinnaars van Team Alkmaar op de International Children's Games 2022 zijn donderdag gehuldigd in het stadhuis. Uit handen van sportwethouder Nicole Mulder kregen Sarah, Amy, Wendy, Femke, Emma en Tim een sportplaquette. Ook de begeleiding werd in het zonnetje gezet.

Afgelopen zomer reisde een Alkmaars team met atleten en zwemmers naar de Engelse stad Coventry in Engeland om deel te nemen aan de ICG. Dit is een jaarlijkse internationale stedenontmoeting voor jeugd van 12 tot en met 16 jaar, gesteund door het Internationaal Olympisch Comité. Naast wedstrijden staan er altijd ontmoetingen, uitstapjes en andere activiteiten op het programma.

De atletiekploeg was erg succesvol. Emma Le Blansch pakte goud bij het kogelstoten met een persoonlijk record (12,26m). Tim Posthuma de Boer scoorde zilver bij het verspringen (5,99m) en verrassend brons bij het hoogspringen (1,78m). Het meiden 4x100m estafetteteam bestaande uit Femke Hidding, Sarah van Excel en de tweelingzusjes Wendy en Amy Tijmstra, pakten ook zilver en verbeterden en passant de Hylas-clubrecords voor meiden onder 18 én onder 20 jaar (50,95s). Het viertal is genomineerd voor de titel Sportteam van Alkmaar 2022, omdat ze de 4x80m wonnen tijdens de nationale titelstrijd voor jeugd onder 16 jaar.

Wethouder Mulder vertelde de sporttalenten dat ze trots op en was, en sprak haar waardering uit voor hun inzet. Ook voor de ICG-deelnemers die geen medailles behaalden. Naast dat de zeven atleten in het zonnetje werden gezet, kregen ze een rondleiding door het historische stadhuis van Alkmaar. (foto: René Tijmstra)
Pin It
Bekeken: 1291x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/