Bij Reakt aan de Pettemerstraat is ophef ontstaan nadat gemeente Alkmaar bekendmaakte dat er direct boven de zorgorganisatie een sociaal pension komt. Alkmaar Centraal is benaderd door een cliënt van Reakt. "De gemeente probeert dit er gewoon door te drukken. Wij zitten dan als herstellende mensen onder de gebruikers", schreef Han boos. "Het is nog geeneens in de raadsvergadering geweest en wij moesten het stil houden van de gemeente. Mooi niet dus."

Reakt helpt mensen via het initiatief Actief Talent te herstellen van een verslaving. Ze krijgen psychische begeleiding, werken in een timmerwerkplaats en worden gestimuleerd een sociaal netwerk op te bouwen. Deze mensen zijn dus nog kwetsbaar en dan op 1 januari opent boven Reakt een sociaal pension voor veelal verslaafde mensen die hun leven allesbehalve op orde hebben.

De SP-fractie maakt zich zorgen en stelde het college van B&W schriftelijke vragen. Raadslid Rigo Wijdoogen vraagt zich af of er wel grondig vooronderzoek is gedaan. Hij wil weten of het college weet wat voor mensen in het bestaande sociaal pension wonen, en of er vooraf overlegd is met de GGZ en de zorgorganisatie(s) in het gemeentepand aan de Pettemerstraat. Ook wil hij weten hoe het college een veilige situatie voor iedereen in het pand wil waarborgen.

Door de ophef heeft het college inmiddels (nader) overleg gehad met Reakt. Sterker nog, de directeur van de overkoepelende Parnassia Groep voelde zich geroepen om vanuit Den Haag naar Alkmaar te komen, aldus het NHD. Dat zou een goed gesprek zijn geweest. Enige zorgen blijven over de situatie per 1 januari, maar Reakt heeft vertrouwen in een goede samenwerking met het Leger des Heils, dat het sociaal pension gaat runnen.

Zo niet de cliënten van Reakt, laat Han weten: "De deelnemers - verslaafden in herstel - hebben hier weinig tot geen vertrouwen in dat dit eerlijk zal gaan verlopen."

Beantwoording van de SP-vragen staat gepland voor 11 november.
Pin It
Bekeken: 2233x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/