GroenLinks Alkmaar betreurt de wijze waarop deze demonstratie van United Hands Alkmaar tijdens Alkmaar Ontzet verlopen is. "De balans tussen de rechten van verschillende groepen is met veroorzaakte vertragingen en hinder ons inziens zoek. Wij zien graag dat dit in de toekomst voorkomen wordt", schrijft raadslid Roy Seignette aan het college van B&W. Hij vraagt daarna om meer inzicht in de voorbereidingen en gemaakte afspraken met de organisatoren, en hoe het college het verloop van de protestmars beschouwt.

"Demonstreren is een grondrecht en het is belangrijk dat de gemeente er alles aan doet om men de gelegenheid te geven dit goed en veilig te doen", aldus Roy Seignette. Maar GroenLinks vindt dat de protestmars teveel inbreuk leverde op het Ontzet-feest. Bovendien wandelden de protesteerders de Kennemerstraatweg op richting de binnenstad, terwijl er gewoon verkeer over reed.

In een raadsmemo over de protestmars stelde het college dat de protestgroep zich niet aan een aantal afspraken had gehouden. Seignette wil weten wat die afspraken waren, hoe hierop gehandhaafd werd en waarom het mis ging. Niet alleen wat betreft de verstoring van de festiviteiten, maar ook de verkeersveiligheid. "Volgens GroenLinks Alkmaar ontstond er een situatie waarbij een te hoog risico was van verkeersongevallen". Een deel van de officiële route van de middagoptocht zou ook niet overal (tijdig) voor verkeer zijn afgezet. Seignette vraagt om opheldering.
Pin It
Bekeken: 1656x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/