Het Openbaar Ministerie eist 94 dagen jeugddetentie, waarvan slechts vier onvoorwaardelijk, voor een minderjarige Alkmaarder die op 3 november een explosief naar binnen zou hebben gegooid bij een woning aan de Urkstraat in Alkmaar. Voorwaarde is dat de jongen netjes naar school gaat en meewerkt aan een psychisch onderzoek. Ook eist het OM 120 uur taakstraf en 250 schadevergoeding voor de bewoonster.

Vorig jaar november vertelde bewoonster Marieke* (een alias) aan mediapartner NH Nieuws dat de actie levensgevaarlijk was voor haar en haar twee kinderen. De dader belde nota bene eerst twee keer aan, voor dat hij de vuurwerkbom door de brievenbus de gang in gooide. "Meid, je wilt het niet weten. BAM klonk het". Ze dacht eerst dat de dader een vriendje is van haar jongste zoon, maar de resten van het explosief leken op die van een soort handgranaat.

De explosie zorgde voor veel schade aan de voordeur, en ook een raam en een lamp raakten beschadigd. De metalen lijst van de brievenbus belandde zo'n 10 meter verderop op het dak van de overburen. "Overal zaten glasscherven en zwarte vegen", aldus Marieke. Ook het achterlicht van een auto voor de deur liep schade op.

Marieke had het idee dat de vuurwerkbom niet specifiek voor haar gezin bedoeld was, maar dat het om een baldadige actie ging. "Het schijnt dat het vier jongens waren. Die stonden verderop bij de hoek van de straat. Stel je voor dat er iemand in de gang stond toen het gebeurde. Er hadden wel doden kunnen vallen, ik moet er niet aan denken. Ik ben zo blij dat mijn zoon niet de trap kwam afrennen."

Over twee weken doet de rechtbank uitspraak. De twee andere verdachten moeten begin november voorkomen.
Pin It
Bekeken: 1576x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/