De Alkmaarse politie heeft camerabeelden gepubliceerd van de gewapende overval die woensdagochtend 16 maart werd gepleegd in winkelcentrum De Hoef. Er waren twee overvallers en vermoedelijk iemand op de uitkijk. Ze gingen er, na verzet van winkelpersoneel, zonder buit vandoor op een scooter en een fiets. De politie hoopt dat de daders worden herkend.

Rond 07:50 uur gingen een medewerker de winkel binnen via de achteringang aan de Judith Leysterstraat. Direct daarna renden twee mannen naar binnen, bedreigen de man en droegen hem op om te gaan liggen. Toen een andere werknemer aankwam, ontstond er een korte worsteling met één van de overvallers. Daarop renden ze weg naar een donkere scooter die aan de Terborchlaan stond en reden weg in de richting van de rotonde. Een fietser, vermoedelijk de uitkijk, reed snel achter hen. De opgeroepen politie heeft ze gezocht, maar niet meer achterhaald.

De twee mannen op de scooter leken rond 22 jaar oud. De een was donker getint, droeg een zwarte broek, blauwe jas, zwarte muts en rode of oranje werkhandschoenen. Deze man was gewapend. De ander is licht getint en droeg een zwarte jas met capuchon over een zwarte muts en een witte broek met zwarte kniestukken. De man op de grijze damesfiets leek rond de 18 jaar oud, is licht getint en droeg een spijkerbroek en een donkere jas met bontkraag aan de capuchon.

Er zijn videobeelden op YouTube gezet. Wie meer denkt te weten wordt verzocht contact op te nemen met de recherche in Alkmaar via 0800-6070, Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Het zaaknummer is 2022050565.
Pin It
Bekeken: 5621x
https://ee.itk.ac.id/data/