OPA wil dat er geld wordt vrijgemaakt om het cameratoezicht in Alkmaar uit te breiden. Dat zou dan moeten gebeuren in gebieden "waar het veiligheidsgevoel onder het gemiddelde ligt", en na "overleg met bewoners van die gebieden", zo laat fractievoorzitter Victor Kloos weten. De partij zou wel graag permanent cameratoezicht zien in de wijk Overdie.

Ook zou volgens Kloos een vorm van samenwerking met bewoners onderzocht kunnen worden waarbij private camera's een aanvulling zijn op de  bewakingscamera's van de gemeente. Het is niet de eerste keer dat OPA vraagt om camerabewaking, in 2002 was het zelfs een verkiezingsitem voor de lokale partij.

Aanleiding is een onderzoek over camerabewaking dat in opdracht van de gemeente is uitgevoerd en waarvan de resultaten later dit jaar zullen worden gepubliceerd. Uit de voorlopige conclusies blijkt dat meer dan driekwart van de inwoners die nu met camerabewaking te maken heeft, daar geen enkel probleem mee heeft. Bij bezoekers ligt het percentage zelfs bijna op 90 procent. Onlangs besloot Burgemeester Anja Schouten de camera’s in de binnenstad, op Overstad en bij het NS-station in ieder geval nog vijf jaar te blijven gebruiken.

Fractievoorzitter Kloos mikt op steun van vooral twee coalitiepartijen: "Volgens het Kieskompas zijn CDA en BAS voorstander van cameratoezicht. Toch wordt er geen enkele aandacht besteed aan cameratoezicht in het huidige coalitieprogramma. Tja, de kleur is misschien pas verschoten na de verkiezingen, maar dit is een mooie kans hun kiezers tóch tevreden te stellen."
Pin It
Bekeken: 1234x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/