Op 24 juni besloot de bestuursrechter dat gemeente Alkmaar op de zuidzijde van de Oudegracht geen tweerichtingsverkeer voor (snor-)fietsers had mogen invoeren. Een overwinning voor de twee bewonersgroepen en een particulier die uit protest naar de rechter waren gestapt. Het college voerde het eenrichtingsverkeer weer in en besloot het daarbij te laten. De OPA-fractie het college van B&W wat dat verder betekent voor de Oudegracht en Laat-west.

De Oudegracht is het voor de hand liggende alternatief voor fietsers en scooterrijders die niet meer over de Laat-west kunnen. OPA-fractielid Femke Flietstra vraagt B&W wat hun standpunt nu is wat betreft de winkelstraat. In de verkiezingscampagnes van partijen met een wethouder zou zijn gepleit voor fietsverkeer door de Laat-west, maar nu lijkt het college het plan voor een voetgangerszone in stand te willen houden.

In het geval dat het college de Laat-west (brom-)fietsvrij wil hebben, vraagt Flietstra of het college parallel daaraan alsnog tweerichtingsverkeer op de Oudegracht wil invoeren.
Pin It
Bekeken: 2312x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/