In 2021 verlaagde gemeente Alkmaar de eigen CO2-uitstoot met 12 procent ten opzichte van 2018. De daling was meer bescheiden dan in 2019 en 2020, maar dat is niet raar tijdens het herstel van de coronacrisis. De afname ligt wel in lijn met de trend van eerdere jaren. Deze daling gaat gepaard met minder energieverbruik en bespaart de gemeente dus kosten.

De gemeente zet zich in om de C02-uitstoot te verlagen van de eigen ambtenaren, maar ook van de nauwverwante organisaties Alkmaar Sport, Stadswerk072, het Regionaal Archief Alkmaar, recreatieschap Geestmerambacht, WNK en Halte Werk. Daarvoor is een CO2-Prestatieladder opgesteld, waarin de vorderingen worden gevolgd.

Verbeteringen in 2021 waren onder andere de warmte-koude opslag voor De Meent en een parkeeroverkapping met 858 zonnepanelen achter het sportcomplex. Na een succesvolle proefperiode van Stadswerk0722 met 'blauwe diesel', stapte de organisatie eind van het jaar over naar deze brandstof, die 90 procent minder CO2-uitstoot oplevert dan gewone diesel. Er wordt nu gekeken of Alkmaar Sport ook over kan.

De gemeente Alkmaar wil huizenbezitters helpen met CO2-reductie en zet een gecertificeerd energieadviseur in voor advies over bijvoorbeeld isolatie en verwarming en eenvoudige aanpassingen als tochtstrippen en leidingisolatie. Aanmelden kan via susteen.nl/acties/alkmaar.
Pin It
Bekeken: 1253x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/