BAS-fractievoorzitter Ben Bijl heeft de discussie over de locatie voor de buste van wijlen Rudi Carrell weer aangezwengeld. Duitse toeristen konden het beeld van de op 19 december 1934 in Alkmaar geboren artiest niet vinden en hij kwam erachter dat het bij het bedrijf Kunstwacht in Delft staat. Dat meldt het NHD. Bijl oppert een mooi plekje in Theater De Vest of in Mooij Alkmaar, die horecazaak die op de plaats van het Gulden Vlies komt. Een beeld van Carrell op beide locaties is ook een optie, ontdekte hij.

Rudolf Wijbrand Kesselaar werd in de Alkmaarse Spoorstraat geboren en werd een groot entertainer zowel in Nederland als Duitsland. Op 7 juli 2006 overleed hij in Bremen Duitsland. Er werd een bronzen borstbeeld van Rudi Carrell gemaakt door de Duitse kunstenaar Carsten Eggers, gesponsord door Lex Verëll, voorzitter van Nh1816 in Oudkarspel en juridisch eigenaar van het beeld.

Het beeld met kwam op de plek waar de theaterzaal van het Gulden Vlies ooit stond. In de zaal van het Gulden Vlies begon Carrell zijn carrière. Er was veel onvrede over de obscure locatie, en ook dat zijn naam als Rudi Carrell was gespeeld op de plaquette onder de buste. De buste werd uiteindelijk verplaatst naar de gevel van het Gulden Vlies, op de hoek van de Koorstraat en de Lindengracht.

Op 1 december 2019 verkochten Jeroen en Christie van Duin het Gulden Vlies na 25 jaar aan horecabazen Daan Touw en Remco de Boer, bekend van De Koning. Toen de renovatie begon is de buste van de showmaster verwijderd. Maar de transformatie naar het 'Mooij Alkmaar' ging met veel horten en stoten, vooral vanwege de coronacrisis. Naar verluidt is de oplevering in oktober uitgesteld naar november vanwege gedoe rond de beperkingen in het elektriciteitsnet. En dus blijft de kop van Carrell wachten in Delft.

En laat Kunstwacht in Delft, die veel publieke kunst onderhoudt en opslaat, nou nog beeld te hebben van een staande Rudi Carrell. Dat beeld komt uit Het Kruithuisje op het Bolwerk. Ben Bijl lijkt het een mooi idee om de buste in de foyer van De Vest te plaatsen en het beeldje in Mooij Alkmaar. Hij heeft al bijval gekregen van Comité Borstbeeld Rudi Carrell. Voor zover bekend nog niet van Daan Touw en Remco de Boer, want die hoorden pas via het NHD van het idee.
Pin It
Bekeken: 1775x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/