Maria Barnas, Bas Belleman en Joost de Vries zijn genomineerd voor de Victoriefonds Cultuurprijs Letteren. Dit is een prijs voor schrijvers uit de regio Alkmaar. Op zondagmiddag 2 oktober wordt de cultuurprijs in de Ruïnekerk Bergen uitgereikt. Kunstnet maakte een filmportret van de drie genomineerden.

Dichter en beeldend kunstenaar Maria Barnas is sinds januari 2022 stadsdichter van Alkmaar. Ze woont in Bergen. Haar laatstverschenen bundel 'Diamant zonder r' is een ode aan haar Poolse oma. Zij kwam met niets naar Nederland en ontwikkelde een volkomen eigenzinnige blik op de wereld, waarin de grenzen tussen waarheid en fictie oplosten.

Joost de Vries, opgegroeid in Heerhugowaard, debuteerde in 2010 met de roman Clausewitz; een boek dat veel tegengestelde reacties opriep, maar een enorm succes werd. Al snel werden er meer dan 10.000 exemplaren van verkocht. Na zijn debuut verschenen de romans 'De republiek' en 'Oude Meesters'. De Vries schrijft niet alleen romans, maar ook verhalen en essays. Sinds 2019 is hij adjunct- hoofdredacteur van De Groene Amsterdammer. Zijn in 2020 verschenen verhalenbundel 'Rustig aan, Tijger' werd lovend door de literaire kritiek ontvangen.

Bas Belleman, is dichter en groeide op in Egmond. Nadat hij een periode als recensent had gewerkt, wilde hij alleen nog maar boeken lezen die hij zelf mooi en interessant vond. Hij ontdekte weer hoe mooi de gedichten van Shakespeare waren en vertaalde een liefdesgedichten van de Engelse dichter. Zijn virtuoze taalgebruik inspirerende Belleman zó, dat hij alle 154 sonnetten van de dichter heeft vertaald. Elf jaar lang werkte hij aan deze bijzondere uitgave.

Het filmportret van de genomineerden Cultuurprijs Letteren is te zien via kunstnet.tv en tot en met 2 oktober via Streekstad Centraal om 10:00 en 22:00 uur.
Pin It
Bekeken: 1921x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/