Plaats geen vlaggen boven wegen, dat is de oproep die de provincie Noord-Holland doet. Een maand geleden haalde de provincie alle blauw-wit-rode vlaggen, die bij het boerenprotest horen, van lantaarnpalen, verkeersborden en stoplichten af. Inmiddels zijn er op verschillende plekken in de regio opnieuw omgekeerde vlaggen geplaatst.

De vlaggen zijn opgehangen door sympathisanten van de protesten. Volgens de provincie is de vrijheid van meningsuiting belangrijk, maar is het niet de bedoeling om objecten bij wegen te plaatsen. "Ze zijn een potentieel gevaar voor weggebruikers", vertelt een woordvoerder. "Mensen kunnen worden afgeleid of een vlag kan scheuren en op een auto belanden. Protestactie of niet, wij willen niet dat er iets wordt opgehangen bij een weg."

Al eerder constateerde de provincie dat er opnieuw vlaggen hingen, maar verwijderen kwam de provincie nog niet aan toe. "Er zijn honderden kilometers aan provinciale wegen in Noord-Holland, dus kunnen we niet overal tegelijk zijn. Bovendien moet een aannemer de opdracht krijgen en is de weg dan tijdelijk afgesloten. Het weghalen heeft prioriteit, maar het zou ook helpen als niemand meer vlaggen bij wegen plaatst."
Pin It
Bekeken: 1815x