De Alkmaar City Cleanup 2022 is een groot succes geworden. Bij elkaar 413 Alkmaarders namen deel aan het achtdaagse schoonmaakfeest, dat tot en met woensdag werd gehouden. Op tientallen locaties werden opruimacties georganiseerd om de gemeente te ontdoen van rondslingerend afval. De buit was 393 kilogram zwerfvuil, een dik record.

Wethouder Ad Jongenelen ging langs bij de ijverige opruimers van SBO De Piramide en vierde samen met hen het eindresultaat. Vorig jaar verzamelden 396 'zappers' in zes dagen tijd 260 kilo, dus er is niet alleen totaal veel meer zwerfvuil verzameld, maar ook gemiddeld per dag. De 155 leerlingen van basisschool aan de Slochterwaard hadden met elkaar 81 kilo ingezameld.

Initiatiefnemer Love Not Waste en partner Stadswerk072 zijn maar wat blij met de opruimactie: "Een dikke pluim voor alle locaties die een actie hebben georganiseerd tijdens Alkmaar City Cleanup. En natuurlijk applaus voor alle deelnemers. Jullie hebben er samen weer één groot schoonmaakfeest van gemaakt!"

Onder de deelnemers werden fototaarten verloot. Wethouder Jongenelen trok de lootjes en die van OBS Jules Verne, El Kombi SUP en het Blaeustraatkwartier kwamen uit de glazen pot.

Wie de smaak te pakken heeft en vaker zwerfvuil wil inzamelen kan een grijper lenen van Stadswerk072. Een buurt 'adopteren' kan ook. (foto: Stadswerk072)
Pin It
Bekeken: 1531x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/