Het woonexperiment Tiny Houses Alkmaar loopt begin volgend jaar af en de bewoners weten nog niet wat dat voor hen betekent. GroenLinks wil graag dat ze op het voormalige Nuon-terrein aan de Helderseweg blijven wonen en stelt het college vragen over de stand van zaken.

"GroenLinks Alkmaar vindt de Tiny House beweging belangrijk", licht GL-raadslid Tineke Bouchier toe. "In deze tijd laten de Tiny Houses nog meer hun waarde zien. Het zijn kleine woningen, niet aangesloten op gas of elektriciteit, drinkwater en riool waarbij de bewoners innovatieve oplossingen hebben weten te vinden om zelfvoorzienend te zijn en een zo gering mogelijk beslag te leggen op natuur en omgeving."

"Binnen de Tiny House beweging Nederland wordt Tiny House Alkmaar vaak genoemd", vervolgt Bouchier. "De pilot van vijf jaar heeft de gemeente Alkmaar op een positieve manier op de kaart gezet, zo blijkt uit de evaluatie van de Tiny Houses. Op open dagen van de Tiny Houses aan de Helderseweg komen veel bezoekers, zowel inwoners van Alkmaar als bezoekers van buiten onze gemeente."

Bouchier vraagt het college om met het waterschap in overleg te gaan over voortzetting van Tiny Houses Alkmaar en om meer bewoners toe te laten. Ook vraagt ze namens haar fractie om te onderzoeken of er meer locaties aangewezen kunnen worden, zoals braakliggende terreinen waar de komende paar jaar nog geen nieuwe bebouwing komt.
Pin It
Bekeken: 2031x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/