Alkmaar, 04 februari 2014. AZ heeft dinsdagavond met 0-2 gewonnen op bezoek bij Vitesse. De Alkmaarders startten net als afgelopen zaterdag gedurfd en fel. AZ zette vroeg druk en ging direct op zoek naar een treffer tegen de nummer twee van de Eredivisie. Na een paar spelden prikken kwam de ploeg uit Alkmaar dan ook geheel verdiend op voorsprong. Een voorzet vanaf links werd door Aron Jóhannsson tegen Vitesse-verdediger Van Aanholt aangeschoten, waarna de bal tegen de touwen ging: 0-1. Na die treffer kwamen de Arnhemmers beter in de wedstrijd, maar Esteban ontpopte zich als onneembare horde met een aantal uitstekende reddingen. Na 42 minuten liep AZ verder uit naar 0-2. Jóhannsson was na een diepe bal twee verdedigers van Vitesse te slim af en lobde de bal prachtig over Velthuizen heen. Op slag van rust redde Esteban fantastisch en zorgde hiermee voor een 0-2 ruststand.

De tweede helft was een stuk minder spectaculair dan de eerste. Vitesse zette weliswaar veel druk op het doel van AZ in de beginfase van die tweede helft, maar werd nooit echt gevaarlijk. De Alkmaarders overleefden die fase vrij eenvoudig en lieten ook in het restant van dat tweede bedrijf het initiatief aan de Arnhemmers. Vitesse was niet instaat AZ het echt lastig te maken, waardoor de ploeg van Dick Advocaat de wedstrijd rustig kon uitspelen en met drie punten huiswaarts keerde. Door de overwinning verstevigt AZ zijn zesde plek op de ranglijst en blijft mee doen in de subtop van de Eredivisie. Aanstaande zaterdag komt de ploeg uit Alkmaar alweer in actie. Om 19:45 wordt in Deventer afgetrapt tegen Go Ahead Eagles.

Pin It
Bekeken: 930x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/