“Gaat het college -ondanks een eerder NEE- toch meer minderjarige asielzoekers opvangen?”, is de vraag die VVD Alkmaar hardop stelt. Fractievoorzitter John van der Rhee spreekt van een U-bocht in besluitvorming die slecht is voor de betrouwbaarheid van de gemeentelijke overheid en legt het college schriftelijke vragen voor.

Op 6 mei is gemeente Alkmaar gevraagd om tussen de 14 en 24 minderjarige, alleenstaande vluchtelingen extra op te vangen. Het vorige college wees dat verzoek op 14 juni afgewezen omdat Alkmaar al veel vluchtelingen opvangt, ook alleenstaande minderjarigen. Het college stelde daarbij dat het verzoek thuis hoort bij de regionale Regietafel Noord-Holland Noord. Maar op 29 augustus Twitterde wethouder Joël Voordewind het volgende: "We vangen vanwege Ter Apel 175 asielzoekers extra op er ligt een verzoek voor opvang van 18 minderjarigen. We doen ons best als Alkmaar. Extra flexwoningen nu hard nodig voor statushouders en Alkmaarders!".

Daarmee lijkt het nieuwe college in strijd met het collegebesluit van drie maanden terug te willen handelen. 'Verbazingwekkend', vindt John van der Rhee. De fractievoorzitter wil weten hoe de vork in de steel zit.
Pin It
Bekeken: 2596x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/